Afvalscheiding

Restafval

Restafval is afval dat niet op een andere manier gescheiden kan worden. Grofvuil, papier, groenafval, oud ijzer, PD, glas, statiegeld flessen en blikjes mag dus niet in de container voor restafval, want daar zijn dus andere containers en mogelijkheden voor.

Grofvuil

Grofvuil moet je zelf wegbrengen naar een grofvuilstation. Het is ook mogelijk om (individueel of als groepje) een grofvuilcontainer te huren via Tanja. Zij bestelt alleen de container voor de datum waarop hij er moet staan, verder zijn leden zelf verantwoordelijk voor de rest van de klus. De kosten voor een grofvuilcontainer betaal je zelf, of deel je met het aantal deelnemers. De kosten voor een 6m3 container is ca. 300 euro.

Papier

Graag het papier en karton zo plat mogelijk in de container doen, dus geen dozen in z’n geheel want dit neemt veel ruimte in beslag.

PD

Dit is de container voor plastic. Je kunt niet alle soorten plastic in deze container doen. Lees het etiket op de deksel van de container, om te zien wat erin mag en wat niet. NNRD neemt de container niet mee als er dingen inzitten die niet mogen, zoals emmers, speelgoed, tuinstoelen etc. Alle plastic voedselverpakkingen mogen er wel in. Gebruiksvoorwerpen dus niet want dit is grofvuil.

Glas

Deze container is van de gemeente en wordt zo nu en dan geleegd.

Flessen met statiegeld

Dit is een gele container waar flessen in mogen met statiegeld. Flessen zonder statiegeld gaan in de PD-container. Het statiegeld gaat in de verenigingskas.

Blikjes met statiegeld

Dit is een tweede gele container, daar mogen de blikjes in met statiegeld. De blikjes mogen er niet platgedrukt of gekreukt in, ze moeten dus qua vorm nog intact zijn anders zijn ze niet recyclebaar. Platgedrukte blikjes mogen op de kar voor oud ijzer.

Groenafval

Groenafval bestaat uit twee soorten:

  1. Groen keukenafval zoals schillen, groente etc. kun je op de composthoop/compostemmer doen in je eigen tuin.
  2. Snoeiafval kan op de walletjes achter de loods, of op de walletjes aan de andere kant van de sloot aldaar.

Oud ijzer

Er staat achter de twee gele containers een kar waarop oud ijzer kan. Het volgende mag erop: ijzer, koper, zink, lood, aluminium, RVS, huishoudelijke apparaten zoals wasmachine, droger, vaatwasser, computer, televisie. Koelkasten mogen niet.